Op onze corona informatiepagina vind je alles voor een onbezorgde vakantie bij Roompot.

Nederlands Steendrukmuseum

  • Regio: Noord-Brabant
  • Plaats: Valkenswaard

In 1798 werd steendruk en lithografie ontdekt door Alois Senefelder. Alle historische, artistieke en technische aspecten van deze ambacht ontdekt u in het Nederlands Steendrukmuseum, opgericht door Ir. Peter-Louis Vrijdag. De collectie van het museum is gebaseerd op de persoonlijke verzameling van de oprichter, wiens grootvader in 1905 een drukkerij voor muziek startte in Eindhoven.

De collectie van het museum is heel divers en omvat onder andere boekillustraties, reclameplaten en lithografie van bekende kunstenaars. Ook speelkaarten, etiketten, ansichtkaarten, prenten, karikaturen en (satirische) tijdschriften zijn er te bewonderen, net als natuurlijk de steendrukdrukpersen en voor de steendruk benodigde hulpmiddelen zelf. Naast de vaste collectie heeft het Nederlands Steendrukmuseum regelmatig een expositie van een bijzondere kunstenaar of rondom een specifiek thema.

Het museum heeft naast een een museumwinkel ook een webshops met onder ander boeken en litho's.

Meer informatie
  • Dagelijks bereikbaar
  • Flexibel betalen

    Bij Roompot Vakanties kunt u altijd kosteloos in termijnen betalen. De eerste termijn moet u binnen 15 dagen na het boeken betalen. Het totaalbedrag moet 4 weken voor aankomst betaald zijn.

  • Gratis wijzigen

    Wilt u extra's bijkboeken, uw reisgezelschap uitbreiden of wilt u wijzigen van periode of verblijf? Bij Roompot Vakanties kan dit tot 28 dagen voor uw aankomstdatum en zonder extra kosten. De Gastenservice helpt u graag bij het wijzigen van uw boeking.