Home » Vakantie Limburg » Weekendje weg Limburg

Weekendje weg Limburg

Een weekendje weg in Limburg

Even weg uit alle drukte en lekker met uw partner, het gezin of vrienden een weekend er tussen uit in een bungalow in Limburg? Een Weekendje Limburg is dan precies wat u zoekt. In het noorden van Limburg kunt u genieten van de prachtige natuur en de bruisende steden die de provincie rijk is. Noord-Limburg is authentiek en heeft een schatkist vol kunst, cultuur en historie. Tevens kent het gebied een grote diversiteit aan landschappen, waardoor u tijdens een wandel- of fietsvakantie genoeg te zien krijgt! Een Weekendje weg Limburg is niet compleet zonder de echt Limburgse vlaai. Ondanks dat vlaaien in heel het land te krijgen zijn, is een stukje vlaai nergens zo lekker als in deze provincie waar de vlaai wordt gemaakt! Naast het maken van lekkere vlaaien zijn ze ook erg goed in het brouwen van bier. Zo hebben zich ongeveer tien bierbrouwerijen gevestigd in Limburg. Tijdens een bezoek aan één van de brouwerijen kunt u zelf beoordelen of het bier inderdaad zo goed is als wordt verteld.

Heeft u al zin gekregen in een heerlijk weekendje in Limburg? Zoek & Boek dan snel één van onze luxe accommodaties en kom genieten van het moois dat Noord-Limburg u te bieden heeft!

weekendje wegweekendje weg Limburg weekendje weg limburg Limburg weekendje weg

Genieten van de prachtige omgeving

Naast het brouwen van bier en het maken van vlaaien staat Limburg bekend om haar veelzijdige landschap. Zo vindt u in Limburg heuvellandschappen, peellandschappen, bossen en maasoevers met een rijke flora en fauna. Om deze landschappen te ontdekken zijn er speciale fiets- en wandeltochten die u alleen kunt maken of onder begeleiding van een gids. Doordat het noorden van Limburg vooral het vlakke gedeelte heeft, is dit landschap de perfecte fietsregio. Door de fietsknooppunten kunt u zelf routes samenstellen langs de mooiste bezienswaardigheden van Noord-Limburg. Wandelaars kunnen hier hun hart ophalen door de verschillende landschappen welke u onderweg tegenkomt. Ook zijn er wandelroutes gebaseerd op speciale thema's als cultuur of kinderen. Voor de echte natuurliefhebber is een bezoek aan natuurgebied De Groote Peel of De Maasduinen zeker de moeite waard. In deze gebieden kunt u genieten van de rust en ruimte die het landschap u geeft. Nationaal Park de Maasduinen is de langste rivierduinengordel. Hier vindt u heide, duinen en vennen. De Groote Peel kent vooral hoogveen waar vroeger turf werd gestoken. Met maar liefst 1400 hectare aan natuuris het een ware must voor natuurfanaten. Het natuurpark staat vooral bekend om de vele vogelsoorten die hier leven. Kortom, een toplocatie voor een mooi weekendje weg in Limburg.