Een weekendje weg in Limburg

Even weg uit alle drukte en lekker met uw partner, het gezin of vrienden een weekend er tussen uit in een bungalow in Limburg? Een weekendje Limburg is dan een ideale bestemming! In het noorden van Limburg kunt u genieten van de prachtige natuur en de bruisende steden die de provincie rijk is. Noord-Limburg is authentiek en heeft een schatkist vol kunst, cultuur en historie. Tevens kent het gebied een grote diversiteit aan landschappen, waardoor u tijdens een wandel- of fietsvakantie genoeg te zien krijgt! Een weekendje weg in Limburg is niet compleet zonder de echt Limburgse vlaai. Ondanks dat vlaaien in heel het land te krijgen zijn, is een stukje vlaai nergens zo lekker als in deze provincie waar de vlaai wordt gemaakt! Naast het maken van lekkere vlaaien zijn ze in Limburg ook erg goed in het brouwen van bier. Zo hebben zich ongeveer tien bierbrouwerijen gevestigd in Limburg. Tijdens een bezoek aan één van de brouwerijen kunt u zelf beoordelen of het bier inderdaad zo goed is als wordt verteld.

Genieten van de prachtige omgeving

Naast het heerlijke eten en drinken staat Limburg ook bekend om haar veelzijdige landschap. Zo vindt u er heuvellandschappen, peellandschappen, bossen en maasoevers met een rijke flora en fauna. Om deze landschappen te ontdekken zijn er speciale fiets- en wandeltochten die u alleen kunt maken of onder begeleiding van een gids. Doordat het noorden van Limburg vooral het vlakke gedeelte heeft, is dit landschap de perfecte fietsregio. Dankzij vele fietsknooppunten kunt u zelf routes samenstellen langs de mooiste bezienswaardigheden van Noord-Limburg. Ook wandelaars kunnen hier hun hart ophalen. Ook zijn er wandelroutes gebaseerd op speciale thema's als cultuur of kinderen. Voor de echte natuurliefhebber is een bezoek aan natuurgebied De Groote Peel of De Maasduinen zeker de moeite waard. In deze gebieden kunt u genieten van de rust en ruimte die het landschap u geeft. Nationaal Park de Maasduinen is de langste rivierduinengordel. Hier vindt u heide, duinen en vennen. De Groote Peel kent vooral hoogveen waar vroeger turf werd gestoken. Met maar liefst 1400 hectare aan natuur is het een ware must voor natuurfanaten. Het natuurpark staat vooral bekend om de vele vogelsoorten die hier leven. Kortom, een toplocatie voor een mooi weekendje weg in de natuur van Limburg.

Dagje uit tijdens uw weekendje weg

Tijdens een weekendje weg in Limburg is er genoeg te zien en te doen. Ga voor een dagje kunst en cultuur naar één van de vele musea in een mooie stad in de omgeving van Weerterbergen zoals Venlo of Roermond. In Roermond vindt u bovendien het Designer Outlet. Hier kunt u fantastisch shoppen. U vindt er vele bekende merken die hun waar tegen een gereduceerde prijs aanbieden. Voor bierliefhebbers mag een bezoek aan de Hertog Jan bierbrouwerij in Arcen niet ontbreken, waar u tijdens de rondleiding uiteraard het bier mag proeven. Ook met het hele gezin is er genoeg te doen in Limburg. Wat dacht u van een bezoek aan één van de mooiste tuinen van Nederland? De kasteeltuinen van Arcen zijn een genot om naar te kijken. Naast al het moois kunt u er ook midgetgolfen, genieten van een spectaculaire roofvogelshow of even lekker relaxen op een terrasje. Andere leuke dagjes uit zijn:

  • Een tocht over de maas met een Maashopper
  • Zelf aardbeien plukken in het Aardbeienland
  • Een dagje naar Attractiepark Toverland

Vakantiepark Weerterbergen

Midden in de prachtige natuur van Noord-Limburg ligt Vakantiepark Weerterbergen. Dit vakantiepark in Limburg is bij uitstek geschikt voor een weekendje weg vanwege de goede ligging, de omvangrijke faciliteiten en de scherpe prijzen. Het park heeft meer dan twintig verschillende typenvakantiewoningen, geschikt voor kleine gezelschappen tot groepen van 24 personen. Naast de gewone accommodaties beschikt Weerterbergen ook over speciale bungalows voor mindervalide personen en gezinnen met jonge kinderen. Naast deze accommodaties is het mogelijk te kiezen voor een bungalow waar huisdieren zijn toegestaan of waar niet gerookt mag worden. Vakantiepark Weerterbergen heeft een breed scala aan faciliteiten waaronder:

  • Zwembad
  • Chillzone voor tieners
  • Glow in the Dark golf
  • Fietsverhuur