Wandelvakantie in Noord-Limburg

Voor een echte wandelvakantie is Limburg zeer geschikt. Noord-Limburg beschikt over vele natuurgebieden en is daarom perfect voor allerlei wandelvakanties. Van een kleine wandeling door de bossen tot een lange wandeling door het Nationaal Park De Groote Peel. Het noorden van Limburg is minder heuvelachtig dan het zuiden. Hierdoor kunnen ook de jongste en oudste wandelaars een tocht maken over de verschillende wandelpaden. Wandelen in Limburg kenmerkt zich door de prachtige natuur maar ook wandelt u langs verschillende dorpjes en steden. Zo kunt u naast de natuur ook de culturele kant van Limburg bewonderen.

Omgeving Vakantiepark Weerterbergen

Een wandelvakantie Limburg door de natuur

Door de natuurgebieden van Noord-Limburg lopen diverse wandelroutes. In Nederland liggen twintig nationale parken en in Limburg ligt het Nationaal Park De Groote Peel. Dit hoogveengebied heeft een grote van 1400 hectaren. Door dit park kunt u een kleine wandeling van 3 km lang maken. Deze wandelroute gaat over de houten paden die dwars door het veen lopen. Ook is er een wandelroute van 6 km lang die door een bos gaat waar allerlei vogelhuisjes hangen. Zo kunt u tijdens uw wandelvakantie genieten van de planten en de dieren die zich in Limburg bevinden. Ook kunt u natuurlijk zelf de natuur ontdekken door uw eigen weg te lopen over paden, in plaats van een vaste route te volgen.

Heeft u plannen voor een wandelvakantie? Kom dan naar Vakantiepark Weerterbergen en ontdek de prachtige omgeving van Noord-Limburg. Zoek & Boek snel de juiste accommodatie voor uw gezelschap en kom genieten!

Culturele wandelroute

Met de wandelroutes Limburg kunt u ook de cultuur en bezienswaardigheden van Limburg bekijken. Door de steden en dorpen van Noord-Limburg lopen verschillende wandelroutes. In deze plekken kunt u even uitrusten en een drankje drinken. In de buurt van het Vakantiepark Weerterbergen ligt de gezellige stad Weert. Deze stad heeft een mooi centrum en er staan veel musea en monumenten waar u een kijkje kunt nemen. Vanuit Weert kunt u verder lopen richting het dorp Stramproy. Dit dorp staat bekend om zijn kerk en molens, waar een hele geschiedenis achter zit. Door te wandelen in Noord-Limburg beleeft u een hele mooie en bijzondere wandelvakantie.

Een geschikte verblijfplaats voor iedereen

Vakantiepark Weerterbergen ligt midden in de natuur en is daarom de perfecte verblijfplaats voor een wandelvakantie. Door de diverse accommodaties is er altijd een geschikt huisje voor u en uw gezelschap. De verschillende accommodaties zijn o.a.:

  • Voor gezinnen vanaf 4 personen
  • Voor groepen tot 24 personen
  • Aan het water met een steiger en boot
  • Gelegen in een bosrijke omgeving

Een wandel vakantie kan dus met het gezin of met een grote groep. En de vakantie kan afgewisseld worden door andere actieve activiteiten zoals roeien of fietsen. Na zo’n activiteit kan iedereen uitrusten of zich vermaken met de faciliteiten op het park. Zo wordt het ook nog een ontspannen vakantie.

Lage prijzen voor een mooie wandelvakantie

Wandelvakanties zijn geschikt voor alle seizoenen. Ontdek de lente wanneer Limburg in bloei staat, de heerlijke temperaturen in de zomer, vallende blaadjes tijdens de herfst of het prachtige witte landschap in de winter. Daarom hebben wij speciaal voor u het hele jaar door leuke aanbiedingen. Zodat u altijd voor een lage prijs op vakantie kunt gaan naar Noord-Limburg. Neem een kijkje bij onze aanbiedingen en wie weet zien wij u snel terug op ons Vakantiepark voor een wandelvakantie.